Master Course: Biodynamic Wine & Viticulture (September 2021)Ben jij een sommelier, wijnkoper, wijnbouwer of een andere wijnprofessional met interesse in biodynamische wijn? Op 20 & 21 september presenteren Romana Echensperger MW, Dr. Georg Meissner en Dr. Peter Klosse deze exclusieve TWEEDAAGSE MASTER COURSE: BIODYNAMIC WINE & VITICULTURE.

Biodynamische wijnbouw is in opmars

Steeds meer producenten van topwijnen passen biodynamische principes toe. Deze natuurlijke principes worden ook steeds meer gewaardeerd in de gastronomie en verdienen daarom serieuze aandacht. De natuur is onvoorspelbaar en doet niet altijd wat haar gezegd wordt. Een biologisch-dynamische wijnbouwer moet flexibel zijn en openstaan voor alternatieve oplossingen.
De conventionele landbouw wordt gesteund door de wetenschap en die wetenschap wordt weer gesteund door de agrochemische bedrijven die hun geld verdienen met het ontwikkelen van synthetische oplossingen. Als je met de natuur wilt werken heb je geloof, doorzettingsvermogen en steun van gelijkgestemden nodig.
Deze Master Course brengt gelijkgestemden bij elkaar. Twee dagen lang brengen we het beste en het nieuwste samen om meer te leren over de state of the art van biodynamica.

Een uniek, eenmalig programma

Deze Master Course is opgezet door 3 erkende specialisten. Romana Echensperger is Master of Wine. Als voormalig sommelier in toprestaurants was zij altijd al geïntrigeerd door de extra dimensies van biodynamische wijnen. Onlangs verscheen haar boek met twaalf diepte-interviews met biodynamische wijnbouwers.
Dr. Georg Meissner is een van de bekendste adviseurs in de biodynamische wijnbouw. Hij nam onder meer het initiatief tot de vergelijkende veldproef INBIODYN aan de universiteit van Geisenheim, waar de effecten van conventionele, biologische en biodynamische wijnbouw worden onderzocht.
Dr. Peter Klosse heeft zijn leven gewijd aan het verkrijgen van een beter begrip van smaak en de wortels van de gastronomie. Hij is een groot voorstander van het belang van mineraliteit in wijn en natuurlijke gastronomie. Het trefpunt, Hotel en restaurant De Echoput, is zijn thuisbasis.

In deze 2-daagse, Engelstalige Master Course nemen deze drie gepassioneerde specialisten je mee op een inspirerende reis in de biologisch-dynamische wereld. Met hun verschillende achtergronden en perspectieven zullen ze je onderdompelen in een rijk programma vol moderne inzichten, proeverijen en wijn-spijs combinaties.

Overzicht

> Deze Engelstalige Master Course Biodynamic Wine wordt eenmalig aangeboden op maandag 20 september en dinsdag 21 september 2021. Hier moet je bij zijn!

> Het aantal plaatsen is beperkt en afhankelijk van de geldende (corona)maatregelen. Indien we vanwege maatregelen minder mensen kunnen toelaten dan dat zich hebben ingeschreven, zal toelating plaatsvinden op volgorde van inschrijving.

> Locatie: Hotel de Echoput

> De kosten voor deze master course zijn €595 excl. BTW, inclusief het volledige tweedaagse programma, wijnen, lunches, diner, overnachting in het vijfsterrenhotel, cursusmateriaal, etc.

Deze post is ook beschikbaar in: Engels

Reacties zijn gesloten.

Top