T.A.S.T.E. panel


Tags: panel,taste,

T.A.S.T.E. heeft een innovatieve kijk op de smaak voedselproducten. We zien smaak niet als een ‘black box’, maar als een producteigenschap die we objectief kunnen benaderen. De basis van onze benadering is het mondgevoel model van dr. Peter Klosse dat wetenschappelijk gevalideerd is in 2004. Dit model geeft voor het eerst de mogelijkheid om smaak te classificeren. Heel verschillende producten komen bij elkaar in clusters met een soortgelijk smaakprofiel. Dat is extra interessant als je weet dat er ook clusters van consumenten zijn die gemeenschappelijke voorkeuren blijken te hebben. Het verbinden van smaak aan wat groepen van consumenten lekker vinden, geeft een nieuwe en waardevolle dimensie aan productontwikkeling, marketing en branding.

Het T.A.S.T.E. panel is de brug tussen het lab en de consument. In het lab analyseren we de eigenschappen en met het panel relateren we de resultaten met de feitelijk waarneming door de mens aan het smaakmodel. Dat maakt de T.A.S.T.E benadering uniek en bijzonder innovatief. Het panel staat ter beschikking voor smaakmakers zoals boeren, tuinders, telers, brouwers, wijnmakers en voedselproducenten en ook voor retailers die de producten verkopen en gebruik willen maken van het classificatiemodel om de juiste klantengroep aan te spreken. Uiteraard is het T.A.S.T.E. panel ook een vast onderdeel van ons wetenschappelijk onderzoek.  

Gelooft u ook dat smaak onderscheidend vermogen geeft en toegevoegde waarde? Bent u benieuwd in de smaakeigenschappen van uw product of in het smaak-classificatiemodel?

Neem contact met ons op! >> contact@tasteresearch.org

Reacties zijn gesloten.

Top