Vergeten groente- en fruitsoorten


Tags: biodiversiteit,fruit,groente,vergeten groente,voedselzekerheid,

Het in ere herstellen van vergeten groente- en fruitsoorten kan een positieve bijdrage leveren aan het herstel van de biodiversiteit. En biodiversiteit heeft alles te maken met voedselzekerheid voor de toekomst. Van de ooit duizenden soorten eetbare planten, worden er nu bijvoorbeeld nog slechts enkele honderden op grote schaal geteeld. Dat maakt ons voedselsysteem kwetsbaar.

Om het weer aantrekkelijk te maken om vergeten groenten en fruitsoorten te telen is het niet alleen nodig om te weten hoe we ze telen, maar ook wanneer ze lekker zijn. De afgelopen jaren is al een enkele vergeten groente uit de vergetelheid geraakt, zoals bijvoorbeeld schorseneren. Maar er zijn er nog veel meer vergeten soorten. Taste ziet het als een uitdaging om zich sterk te maken voor (de smaak van) meer vergeten groente- en fruitsoorten.

Een bijkomend voordeel van het in ere herstellen van bijvoorbeeld vergeten fruitsoorten, is de opwaardering van het landschap. Een mooi voorbeeld betreffen de hoogstamboomgaarden.

Deze post is ook beschikbaar in: Engels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top