Onderzoek verbetering bedrijfskantines


Tags: bedrijfskantine,gezondheid,restaurant,voedingskeuzes,werknemers,

Een bedrijfsrestaurant is dienstverlenend en zal in deze zin zich altijd aanpassen aan de consument. Echter, als in de organisatie ook sprake is van een bepaalde voorbeeldrol, betekent dat een extra uitdaging. Een bedrijf kan een actieve rol innemen door voor zijn medewerkers bijvoorbeeld gezonde keuzes te stimuleren, ongezonde keuzes te ontmoedigen en na te denken over een eventuele prijs verhoging van milieubelastende producten als vlees.

Taste kan daarbij helpen. Onder andere met de ontwikkeling van een smaakhandboek (Brandbook of Flavor),met aandacht voor de richtlijnen voor de keuken van het restaurantbedrijf. Chefs en medewerkers krijgen een gemakkelijk hanteerbare leidraad die ze in hun dagelijks functioneren kunnen gebruiken bij de samenstelling van het assortiment en de gerechten. De basis wordt gevormd door zes Culinaire Succes Factoren, die zijn gevalideerd door Peter Klosse in 2004. Het gastheerschap en de ambiance in de restaurants spelen ook een grote rol in de waardering van het Restaurantbedrijf en worden ook meegenomen in het smaakhandboek, evenals maatschappelijke aspecten als duurzaamheid, biologisch, fair-trade en lokaal.

Ook een onderdeel van de opdracht kan zijn een bijdrage te leveren aan scholing van medewerkers door de Academie voor Gastronomie met het doel medewerkers  vertrouwd te maken met de achtergronden, opzet, werking van het handboek.

Het uiteindelijke resultaat kent meerzijdige toepassingen. Zo kan het gebruikt worden als standaardisatie-tool om kwaliteit te bewaken, maar ook juist inspireren tot innovatie (zoals totstandkoming van nieuwe gerechten ten behoeve van de variatie). Daarnaast is een dergelijk programma van eisen bevorderlijk voor de interne communicatie, wat zorgt voor een goede samenwerking tussen het personeel.

Deze post is ook beschikbaar in: Engels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top